Онлайн магазин и реклами на СТЕРОИДИ! Как да изградиш дългосрочен бизнес и продажби, така че конкуренцията да се чуди от къде й е дошло?

Всичко започна преди около 3 години, когато един познат от Индия ми каза – „Д-р Бо ти разбираш от реклама, а аз съм продавал тениски, хайде да направим онлайн магазин“. Точно бях пуснал най-успешния си продукт в САЩ, когато той ме накара да се замисля.

Бях получил много предложения, но това ме грабна и само след 7 дни обмисляне на идеята реших да изоставя постигнатото и да се захвана с онлайн магазини. Сигурен съм, че много хора не биха го направили и то след като вече са станали популярни в определено начинание, но аз реших да рискувам.

Моят партньор…

С моя партньор бързо разбрахме, че не трябва да правим бизнес заедно, но това ми костваше много нерви, време и доста пари. Тогава пред мен стоеше дилемата – да се върна назад, където имам някаква сигурност и успех или да продължа да се боря с нещо, което не познавам. Аз избрах второто. Това доведе до доста лутане, още загубени пари, липса на увереност и адски много стрес. 

Докато се борих активно с всекидневните провали, си припомних какво бях осъзнал преди, но не бях приложил в това начинание. 

Урокът, който ми спести много време и пари…

Преди бях установил, че, ако искам по-бързо да успея, е добре да уча от някой, който вече е постигнал това, което искам.

Ето защо през това време следях една дама от Хавай, която правеше по $10000+ на ден и гледах да уча каквото мога от нея. Затова се обърнах към нея за коучинг и към още един младеж, който също следях, но той имаше по-добри резултати и повече успешни студенти от нея.

Резултатите му бяха даже феноменални, но неговата цена беше твърде висока за мен. Затова реших да се възползвам от нейните услуги, но си поставих за цел да мога да си позволя да наема и него.

Истината е, че от тази жена не научих почти нищо, но пък тя ми даде нещо много важно – увереност. Докато ме коучваше, аз разбрах, че тя няма повече знания от мен и дори обратното, но това не й пречеше да постига по-добри резултати.

Отговорът понякога е просто да бъдеш по-уверен…

Това „откритие“ ми даде увереност и ме вдъхнови. Затова си казах, че щом тя може, значи и аз ще мога. И така започнах много усърдно да действам следвайки система, която бях научил от един курс. Това се случваше всеки ден, докато ходих да работя като зъболекар, и накрая постигнах целта си и наех младежа, за когото говорех.

Той вече, освен че ме надъхваше и увеличаваше моята увереност с всеки изминал ден, ми отвори и очите за много неща свързани с Фейсбук рекламата и онлайн магазините. От тогава продължавам да уча всеки ден за това как да развивам собствен онлайн магазин и да построя бранд, от който хората да се чувстват привлечени.

Благодарение на упорстването си още на първата година от стартирането на своя онлайн магазин успях да изградя екип от 3-ма човека и 6-цифрен бизнес, както и да брандирам няколко продукта.

Ново начало, 7-цифрен бизнес!

След това покрай консултациите, които започнах да правя на други собственици на онлайн магазини, стартирах нов магазин и в рамките на няколко месеца го превърнах в 7-цифрен бизнес и сега изграждам силен бранд около него заедно с моя партньор от САЩ. Всичко останало след това е история, но без провала на старта и без двамата ментори, може би все още щях да търся своя успех.

Ако се чудиш какво правя в момента, освен че работя стоматология като хоби, то нека ти кажа. Тъй като времето ми е изключително малко, а сънят недостатъчен, съм се фокусирал върху развиването на своите онлайн магазини и помагането на останалите да направят същото.

Държа да знаеш, че развиването на онлайн магазин не означава само да знаеш как да рекламираш във Фейсбук и да имаш правилната стратегия, то включва много повече неща, за които ще ти разкажа малко по-надолу.

Целта на това да ти споделя моята история беше да ти покаже, че ако искаш да успееш по-бързо или просто, ако искаш да постигнеш целта си, е добре да имаш до себе си някой, който вече е постигнал това, което искаш.

Затова:

 • Ако имаш собствен бизнес и не се страхуваш да преследваш мечтата си?
 • Ако си открил перфектния продукт, който не само ще ти донесе печалба, но и ще бъде в помощ на хората?
 • Ако имаш бюджет за реклама и си готов да посрещнеш стотиците желаещи да станат твои клиенти?
 • Ако си готов да инвестираш в себе си и в бизнеса си?

Тогава е време да се замислиш…

Защо бизнесът ми седи на едно и също място, а конкурентите напредват по-бързо?

Има няколко фактора, които може би те дърпат назад по пътя към успешния бизнес. Запитай се:

– Използваш ли правилния тип реклама?
– Рекламираш ли на правилната аудитория?
– Правилно ли си структурирал бизнеса си, за да имаш постоянни продажби?
– Имаш ли подходяща маркетингова стратегия, която да ти даде дългосрочни резултати?
– Имаш ли стратегия за даване на стойност на потенциалните и настоящи клиенти?
– Оптимизирал ли си сайта си така, че хората да получават бързо и лесно това, от което имат нужда и да отиват там, където ти искаш?
– Оптимизирал ли си бранда си по такъв начин, че когато стане въпрос за твоята ниша, клиентите ти винаги да се сещат за теб?
– Научил ли си екипа ти как да се справя със запитванията и проблемите, свързани с покупките, така че хората да искат да пазаруват само от теб?
– Развил ли си имейл маркетингова стратегия, която да кара хората да чакат следващият имейл с нетърпение и да бъдат привързани към твоите продукти/бранд?

От моя опит мога да кажа, че ще ти отнеме време и пари, за да разбереш къде бъркаш и как да структурираш всичко. Дори и да прочетеш стотици книги и статии по въпроса, не винаги отговорът е там, защото маркетирането и развитието на онлайн магазините се променя буквално всеки ден.

Ето защо, ако нямаш добра основа и посока, можеш да загубиш много пари и дори бизнеса си.

Ако все пак искаш бизнесът ти да расте, но пък не си маркетинг експерт, е добре да се довериш на такъв. За първи път в България аз – Д-р Бо, съм готов да отворя врати за максимум 4-ма собственици на бизнес, с които да работим половин ден заедно, в който да съставим план за бъдещето на твоят онлайн магазин.

Идеята…

Моята идея е чрез правилните въпроси да ти помогна да откриеш нещата, които като собственик трудно можеш да видиш, защото си емоционално обвързан с бизнеса си. След което заедно да съставим план, използвайки твоите отговори и моите стратегии, който да ти помогне да изградиш бранд с дългосрочни приходи.

Освен всичко друго ще имаш яснота какво да правиш, когато бизнесът ти е в стагнация и как да го изстреляш в космоса отново дори без моята помощ.

В тази среща ще разгледаме въпроси свързани с:

 • Оптимизиране на маркетинга
 • Оптимизиране на бранда
 • Имейл маркетинга
 • Отношението на customer support-a с клиентите
 • Оптимизиране на сайта с оглед повече продажби
 • Оптимизиране на сайта за търсачки

Както виждаш предстоят да бъдат разгледани изключително много неща и като цяло ще разгледаме бизнеса ти до основи, за да намерим как най-бързо да увеличиш печалбите си и най-лесно да станеш топ в своята ниша. Доста работа ни очаква, но пък си заслужава, ако си решил да бъдеш най-добрият в това, което правиш.

Държа да отбележа, че тази консултация НЕ е за всеки. Ако ти:

 • Не си готов да споделиш всичко с мен, което ще е необходимо за процеса
 • Не си готов да работиш активно с мен
 • Не си готов да промениш бизнеса си
 • Не искаш да тестваш нови неща, защото вярваш, че няма как по-добре от това
 • Не искаш да отговаряш на въпроси свързани с бизнесът ти
 • Не ти се прилагат нови стратегии
 • Не обичаш промяната, а обичаш статуквото
 • Не си 100% сигурен, че продукта ти струва
 • Не си готов да инвестираш в себе си и своя бизнес
 • Стартираш сега и все още не си валидирал идеята
 • Не правиш поне по 10 000 лв. на месец оборот

Тогава те моля да НЕ четеш нататък, за да не губиш своето време. Продължавай да действаш и се надявам, че ще успееш да постигнеш това, което искаш. Явно не е дошъл момента да ти бъда от полза.

Но ако все пак си решил, че аз мога да ти помогна, и искаш да се възползваш от това, което съм учил, видял, тествал и подготвял с години, то натисни върху бутона най-отдолу и попълни формата.

Поради факта, че мога да поема НЕ повече от 4 души, с които да работя, се налага да те предупредя, че не всеки, който попълни формата ще може да се възползва от това, което предлагам. Ще селектирам хората много внимателно.

Същевременно е важно да знаеш, че резултатите не са гарантирани, защото аз няма да правя нещата вместо теб, а само ще ти покажа пътя. Разбрал съм, че това е правилният подход, ако искаш да помогнеш на някого да успее, в противен случай трябва винаги да съм до теб и да те държа за ръка.

Както казва Оскар Уайлд “Нищо, което си струва да бъде научено, не може да бъде преподадено”. Ако не си готов да учиш, аз не мога да ти преподам нищо.

Все пак ако вярваш, искаш да успееш и си готов да дадеш всичко от себе си, така както и аз ще направя, то натисни бутона, попълни формата и ако се окаже, че мога да ти помогна, ще се свържа с теб. Ще проведем един предварителен разговор по скайп, в който ще си поговорим за теб и твоят бизнес и ако се окаже, че мога да ти бъда полезен, тогава вече може и да работим заедно. Важно е да знаеш, че този разговор е напълно БЕЗПЛАТЕН и не те обвързва с нищо.

Затова смятам, че няма риск за теб и ако не влизаш в някоя от посочените категории хора, с които не смятам, че е добре да си губим времето, то натисни бутона отдолу и попълни формата.

До скоро

НЕ СЕ ПРЕДЛАГА ВЕЧЕ 🙁